Magyar-török testvériskola kereső


FELHÍVÁS

 

Kedves iskolák, diákok!
Törökországi testvériskolát keresnek? Projektpartnerre van szükségük? Küldjék el nekünk iskolai projekt ötletüket emailben és mi közzétesszük azt az Isztambuli Magyar Intézet török közönségnek szóló honlapján! Az így létrejött adatbázisban a partnert kereső intézmények és diákok egy közös adatbázisban találhatják majd meg az őket leginkább érdeklő ötleteket.


Testvériskola online? Persze, hiszen már egyik iskola sincs túl messze!
A 2020 tavaszi félévében megtapasztalhattuk, hogy milyen az, amikor az iskolák hirtelen és világszerte szinte egy időben kényszerülnek online oktatásra átállni, megbirkózni a technikai újdonságokkal, az otthoni tanulással és munkavégzéssel. Új módszereket kezdtünk kipróbálni, voltak, akik lassabban jöttek bele és olyanok is, akiket az online tér új dolgokra inspirált.


Mi hisszük, hogy a megszaporodó online ötletek új lendületet adhatnak azoknak a testvériskola projekteknek, amiknek eddig a fizikai távolság, a hosszadalmas utazások vagy azok költségei jelentettek akadályt. Ha iskolájuknak / osztályotoknak van olyan projekt ötlete, amihez török testvériskolát keresnek, akkor oldalunkon szívesen megosztjuk azt a törökországi nagyközönséggel. Az ötlet lehet bármilyen magyar-török érdekeltségű városhoz, személyhez, eseményhez kötött, de teljesen általános oktatási témájú is. (A török-magyar kapcsolatokról bővebben lásd: www.turkmagyarizi.com oldalunkat). A kommunikáció és a projektek ajánlott nyelve az angol, de Törökországban vannak francia, német, olasz, stb. oktatási nyelvű iskolák is.


Az oldalunkon így létrejövő nyílt adatbázis mindenki számára elérhetővé válik; a kapcsolatfelvétel, a részletek egyeztetése és a projektek kivitelezése az érdekelt iskolák feladata lesz.

 

Szívesen megosztaná múltbéli török-magyar iskolai projektjét is oldalunkon? Küldje el nekünk, hogy inspiráljon másokat is!


Kérjük töltsék ki az alábbi kérdőívet (angolul vagy a projekt nyelvén) testvériskola kereséséhez és küldjék el nekünk egy word dokumentumban a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.  email címre:


1. Projekt címe:
2. Résztvevő diákok száma:
3. Résztvevő diákok korcsoportja:
4. Projekt nyelve:
5. Tervezett időpontja:
6. Témája:
7. Célja:
8. Rövid leírása: (max. 500 karakter)
9. Kapcsolattartó neve és elérhetősége:
10. Kapcsolattartás nyelve:
11. Iskola weboldala:
12. Milyen partneriskolát keres: (max. 350 karakter)
13. Jelentkezési határidő:


(Amennyiben bármelyik pont nem releváns vagy nem ismert még, úgy üresen hagyható.)

 

Üdvözlettel:
Isztambuli Magyar Intézet