Sajnálattal értesítjük Önöket, hogy a filmvetítések az Isztambulban bevezetett óvintézkedések miatt elmaradnak.

 

Yeldeğirmeni Filmnapok

A Kadıköyi Önkormányzat és intézetünk szervezésében magyar, lengyel, szlovák és cseh filmeket tekinthetnek meg az érdeklődők március hónapban.

Március 2. 20:00
Átkelő a Dunán
90'
Rendező: Miloslav Luther
Egy szlovák és egy cseh fiatal tragikus története a szlovák állam és cseh-morva protektorátus megalakítása után. Mivel a Gestapo szabotázzsal vádolja őket, menekülniük kell az országból. Útjuk során sokféle emberrel találkoznak, akiktől az életük függ.

Március 9. 20:00
Kés a vízben
94'
Rendező: Roman Polanski
Felkavaró tanulmány a félelemről, megalázásról, szexualitásról és az agresszióról. Andrzej, a befutott sportújságíró vitorlázni indul a fiatal feleségével, Krystinával. Útközben felvesznek egy fiatal, egyetemista stoppost, sőt, meghívják a hajóra is. A fedélzeten hamarosan - az anyagi javak, illetve a fizikai erő és ügyesség fitogtatásával - valóságos lélektani hadviselés tör ki, amikor a két férfi versengeni kezd a nőért. A gazdag férfi és a szegény fiú vetélkedése a vihar során éri el csúcspontját.

Március 16. 20:00
A kis hableány
84'
Rendező: Karel Kachyña
Andersen híres meséje a kis sellőről, aki beleszeret egy hús-vér hercegbe. S hogy a közelében lehessen, odaadja gyönyörű hangját egy boszorkánynak a földi létért cserébe.

Március 23. 20:00
Víz tematikájú magyra rövidfilmek
60'
Az elmúlt évek legújabb víz tematikájú magyar rövidfilmjeit tekinthetik meg a nézők.

Március 30. 20:00
A sellők éneke
92'
Rendező: Agnieszka Smoczynska

A filmeket eredeti nyelven, török felirattal vetítik. A belépés díjtalan.