Személyes tér

A Magyar Művészeti Akadémia kiállítása az Isztambuli Magyar Intézetben

A Magyar Művészeti Akadémia (továbbiakban MMA) Személyes tér című kiállítása 2017. szeptember 14-én nyílt meg az Isztambuli Magyar Intézetben. A kiállítás a 15. Isztambuli Biennáléval egy időben és annak egyik társrendezvényeként került megrendezésre.
A kiállítást Hendrich Balázs, Magyarország Isztambuli főkonzulja és Dr. Kucsera Tamás Gergely, az MMA főtitkára nyitották meg. A beszédeket követően Ass. Prof. İlkay Türkoğlu Özgür és Şebnem Yüksel modern táncelőadását nézhette meg a nagyszámú közönség, majd Lajta Gábor, a kiállítás kurátora tartott tárlatvezetést.
Az MMA-t 1992-ben alapította 22 művész, mely kezdetben egyesültéként működött, ma már az Akadémiának 9 tagozata van és munkájába bevonja a határainkon túl élő művészeket is, gondoskodnak bemutatásukról a hazai és nemzetközi művészeti életben. Az MMA vállalja az összekötő szerepet Kelet és Nyugat között a kulturális életben. Erre nagyszerű lehetőség kínálkozott a Biennále koncepciójához kapcsolódva, melynek címe és témája „Good Neighbour", azaz „a jó szomszéd", az együttélés, az otthon, a haza, és annak ábrázolása.
Az MMA kiállításának fókuszában a személyes tér megjelenítése áll, betekintést nyújt a kortárs magyar interpretációkba. Az hogy minden viszonylagos, milyennek és mekkorának érezzük a távolságot, az nemcsak egyénenként, hanem népenként és koronként is eltérő. A Személyes tér című kiállítás egyszerre utal az emberek közötti térre, mint megfoghatatlan mértékre valamint a művész és a műalkotás terére, melyben a mű megszületik.
Kiállító művészek:
Aknay János, Barabás Márton, Bukta Imre, Csáji Attila, Elekes Károly, Farkas Ádám, Filep Sandor, Főldi Péter, Jovián György, Kárpáti Tamás, Kovács Péter, Kő Pál, Lajta Gábor, M. Novák András, Móser Zoltán, Regős István, Stefanovits Péter, Szabados Árpád, Szőcs Miklós TUI, Szurcsik József, Ujvárossy László, Vargha Mihály, Veress Sándor László, Véssey Gábor, Vinczeffy László

Képek