Magyar Iskola

A Magyar Iskola azzal a céllal jött létre 2014-ben, hogy az Isztambulban és vonzáskörzetében élő magyar gyermekek a magyar nyelvet jobban elsajátíthassák, a magyar kultúrával, szokásokkal és ünnepekkel játékos formában megismerkedhessenek, és hogy más magyar gyerekekkel is találkozhassanak.
Az iskola keretein belül van egy óvodás csoport, ahol két szakképzett magyar óvodapedagógus foglalkozik a 3-6 év közötti kicsikkel. Az iskolások két csoportban – elsőtől 4. osztályosig, illetve 5. osztályosok és nagyobbak – tanulnak két órában magyar nyelvtant és irodalmat.
Természetesen, nem csak a tanulásra marad idő a Magyar Iskolában: a foglalkozások szerves része a magyar folklór, nemzeti ünnepeink, valamint a kézműves foglalkozások szakemberek irányítása alatt. A havi rendszerességgel, a hónap második szombatján megtartott foglalkozásokat a tanárok egy-egy témakör köré építik fel, ezek az elmúlt évben az államalapítás, a Mikulás és Karácsony ünnepe, farsang, az 1848-49-es forradalom és szabadságharc, a költészet napja voltak.
A Magyar Iskola 2016 decemberében vásárolt új fejlesztő, illetve oktató játékokat, kesztyűbábokat és számos magyar nyelvű társasjátékot, amelyekkel minden kisebb és nagyobb gyermek és szüleik is örömmel játszanak. A családoknak a Magyar Iskolai találkozások jó alkalmat teremtenek új barátságok megkötésére is.